sotiriou winery

Στην παραχελωίτηδα περιοχή, την περιοχή δηλαδή γύρω από τον ποταμό Αχελώο, η οικογένεια Σωτηρίου έχει επιλέξει να εγκαταστήσει και να καλλιεργεί τους αμπελώνες της. Στην ευρύτερη περιοχή των Οινιαδών, καλλιεργούνται 50 στρέμματα της ποικιλίας Μαλαγουζιά ενώ οι ποικιλίες Αυγουστολίδι, Μοσχάτο Τυρνάβου και Μαυροδάφνη καλλιεργούνται στον λόφο της Σταμνάς. Ζωοδόχος πηγή για τις Οινιάδες είναι ο Αχελώος ο οποίος φροντίζει για όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του αμπελιού αλλά και για σημαντικές κλιματικές αλλαγές κατά την ωρίμανση των σταφυλιών το οποίο μας δίνει την ιδιαίτερη αυτή αρωματική σύνθεση της Μαλαγουζιάς. Η σύσταση του εδάφους είναι αργιλοαμμώδες. Στην Σταμνά, ο αμπελώνας 60 στρεμμάτων βρίσκεται σε επικλινή εδάφη με ανατολική έκθεση ηλίου. Το βασικό χαρακτηριστικό του εδάφους είναι ότι είναι ηφαιστιογενές λόγο του διπλανού λόφου-ηφαιστείου Αγ. Ηλίας. Οι καλλιεργητικές τεχνικές διαφέρουν από ποικιλία σε ποικιλία. Στην Μαλαγουζία λόγο της ιδιαίτερης ζωηράδας της, έχουμε επιλέξει συντηρητικές μεθόδους καλλιέργειας όπως η συγκαλλιέργεια. Ανάλογα και για το τι κρασί προορίζονται τα σταφύλια να γίνουν, επιλέγουμε διάφορους παράγοντες όπως την φυλλική επιφάνεια. Στα κρασιά που προορίζονται για παλαίωση επιλέγουμε μεγαλύτερη φυλλική επιφάνεια για να πέτυχουμε μεγαλύτερη συμπύκνωση σε ανθοκυάνες. Οι αποδόσεις ανά στρέμμα δεν ξεπερνούν τα 1000 κιλά στην Μαλαγουζιά και στο Μοσχάτο ενώ για το Αυγουστολίδι και την Μαυροδάφνη μένουν στα 900 κιλά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από αυστηρό κλάδεμα ενώ ορισμένες χρονιές είναι απαραίτητος και ο πράσινος τρύγος.

\ /
×

Like, Share, Follow!

Ευχαριστούμε!

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Λεσίνι Μεσολογγίου, Ελλάδα, 30001

info@sotiriouwinery.com

2632 031 101