Η ιστορία του Οινοποιείου Σωτηρίου αρχίζει το 1996, στο ιστορικό χωριό Λεσίνι Οινιαδών Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δημήτρης και η Ευφροσύνη, νεαρό ζευγάρι τότε, αποφασίζουν να ασχοληθούν επαγγελματικά πλέον με τον κόσμο του οίνου. Γεννημένοι και μεγαλωμένοι στο Λεσίνι, κουβαλούσαν τις θύμισες της παιδικής τους ηλικίας, αναμειγμένες με αρώματα και γεύσεις των ιδιαίτερων ντόπιων οίνων. Η αγάπη τους για την οινική παράδοση του τόπου και η επιθυμία τους να διασωθεί και να υπάρξει συνέχεια, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για ένα δυναμικό ξεκίνημα.

sotiriou winery

Έκτοτε, στα 110 στρέμματα των ιδιόκτητων αμπελώνων στην Παραχελωίτιδας, περιοχή φημισμένη από αρχαιοτάτων χρόνων για τα υπέροχα κρασιά της, παράγονται και εμφιαλώνονται οι ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες λευκού και ερυθρού οίνου, όπως η Μαλαγουζιά, το Γουστολίδι, τα παραδοσιακά Μαυρούδια κ.ά. Σήμερα, δύο χρόνια μετά τη θεμελίωσή του, το οινοποιείο στεγάζεται σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και χώρους με κατάλληλες συνθήκες για την ωρίμανση και τη φύλαξη του κρασιού, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την αποπεράτωση νέων κτηρίων όπου θα πραγματοποιούνται γευστικές δοκιμές και άλλες εκδηλώσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Οινολόγος του οινοποιείου Σωτηρίου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Γεωπόνος του Οινοποιείου Σωτηρίου

Τα δύο αδέρφια, έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών τους, ταξίδεψαν ανά τον κόσμο σε τρύγους, κλαδεύοντας και δοκιμάζοντας κρασί. Σήμερα αρθρογραφούν στον Οινανθό, για θέματα σχετικά με την τέχνη του κρασιού.

Like, Share, Follow!

Ευχαριστούμε!

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Λεσίνι Μεσολογγίου, Ελλάδα, 30001

info@sotiriouwinery.com

2632 031 101